Składniki:
- sałata lodowa
- świeży ogórek
- 2-3 pomidory
- 3 plasterki sera żółtego
- półbagietka
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy
- po łyżeczce ostrej musztardy i miodu
Warzywa umyć. Pomidory i ogórki pokroić w cząstki. Sałatę porwać na drobne kawałki, plastry sera pokroić na kawałki. Do miski wrzucić sałatę, pokrojone warzywa i ser.
Przygotować sos: w miseczce połączyć oliwę, musztardę i miód, doprawić solą i pieprzem, polać warzywa, wymieszać, odstawić na chwilę w chłodne miejsce.
Półbagietkę pokroić w drobne kawałki, zarumienić na patelni teflonowanej (bez dodatku tłuszczu lub opcjonalnie z odrobiną oliwy).
Sałatkę wyłożyć na talerz, posypać grzankami.
Smacznego!!!!!:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz