poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Wiosenna sałatka z grzankami


Składniki:

  • sałata lodowa
  • świeży ogórek
  • 2-3 pomidory
  • 3 plasterki sera żółtego
  • półbagietka
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki oliwy 
  • po łyżeczce ostrej musztardy i miodu
Sposób przygotowania:
Warzywa umyć. Pomidory i ogórki pokroić w cząstki. Sałatę porwać na drobne kawałki, plastry sera pokroić na kawałki. Do miski wrzucić sałatę, pokrojone warzywa i ser.
Przygotować sos: w miseczce połączyć oliwę, musztardę i  miód, doprawić solą i pieprzem, polać warzywa, wymieszać, odstawić na chwilę w chłodne miejsce.
Półbagietkę pokroić w drobne kawałki, zarumienić na patelni teflonowanej (bez dodatku tłuszczu lub opcjonalnie z odrobiną oliwy).
Sałatkę wyłożyć na talerz, posypać grzankami.
                                                                     
                                                                                          Smacznego!!!!!:)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz